11 Aralık 2016 Pazar

Ürün Fotoğrafçısı

urun fotograf cekimi
urun fotograf cekimi

Ürün satışı konusunda yüksek oranlara sahip olmak isteyen kişilerin yapmaları gereken şeylerin başında, ürünlerinin tanıtımlarını dikkatli bir şekilde yapmak geliyor. Çünkü artık günümüz dünyasında her ürün onlarca farklı marka tarafından üretiliyor. Böyle olunca da markalar kendi farklarını ortaya koymak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların başında ise reklam kampanyaları ve ürünü müşterilerine profesyonel fotoğraf çekimi ile sunmak geliyor. Eskiden markalar klasik fotoğraf çekimleri ile ürünleri tanıtmakta herhangi bir sakınca görmezdi. Günümüzde ile ürünleri en iyi yansıtacağına inanılan ürün fotoğrafçısını seçmek adına araştırma yapıyorlar ve daha sonrasında fotoğrafçı seçimini yaparak görsellerin üretimini başlatıyorlar. İnsanların bildiklerinin tam aksine ürün fotoğrafçılığı yapmak aslında tahmin edilenden çok daha zordur.

Nasıl ki insanlar ile yapılan fotoğraf çekimlerinde insanların o anki duygularını en yansıtan pozların verilmesine özen gösteriliyor, bunun için öncesinde fotoğrafı çekilecek olan kişiler ile görüşmeler yapılıyorsa, aynı itina ürünler için yapılan profesyonel fotoğraf çekiminde de gösteriliyor. Ürün sahipleri, yapılacak olan çekim öncesinde ürün fotoğrafçısı ile irtibata geçiyor. Bu görüşme esnasında ürünün hangi özelliklerinin çok daha fazla öneme çıkarılması, nasıl bir çekim istendiği gibi konular ile alakalı ürün fotoğrafçısı ile fikir alışverişinde bulunuyor. Daha sonrasında anlaşılan konular ile birlikte ürünlerin fotoğraflarının çekimine başlanır. Her konuda olduğu gibi ürün fotoğraf çekiminde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.


Bu noktaların başında, ürün fotoğrafçısının her ürüne göre farklı çekim tekniklerini kullanması geliyor. Bir ürünün ayrıntılı bir şekilde fotoğraflanması sonrasında satın alımda müşteriler bu ürüne çok daha fazla önem veriyorlar. Dolayısıyla hangi tarz ürün olduğu hiç önemli değil, kaliteli bir fotoğrafçı yapacağı profesyonel fotoğraf çekiminde detaylara dikkat eder ve bunları özellikle de ışıkla çok daha ön plana çıkartır. Fotoğrafların dikkat çekmesi için dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi ise mümkün olduğu kadar doğal bir şekilde rötuşlanması. Böylece bir taraftan ürünün görselliğinde herhangi bir sorun oluşmuyor, diğer bir taraftan da fotoğraflarda görülmemesi gereken kusurlar ortadan kaldırılır ve istenilen görüntü elde edilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder