16 Aralık 2016 Cuma

Ürün Fotoğraf Çekimi Teknikleri


 
Ürün Fotoğraf Çekimi Teknikleri
Ürün Fotoğraf Çekimi Teknikleri

Ürün Fotoğraf Çekimi Teknikleri


Ürünlerin tanıtımı için ürün sahiplerinin isteği ve beklenenin en üst düzeyde verilmesi adına yapılan ürün fotoğrafı çekimlerinde en temel amaç, ürünlerin müşterilerin ilgisini çekecek şekilde tanıtılmasıdır. İnsanların pek çoğu bu çekimlerin oldukça basit olduğunu düşünür. Onlara göre

ürün fotoğraf çekimi teknikleri

ne gerek yoktur. Ürünler düz bir alana koyulduktan sonra istenildiği gibi profesyonel fotoğraf çekimi yapılabileceğini düşünürler. Ancak ürünlerin görsellerinin nasıl ve nerede kullanılacağına göre farklı çekim teknikleri uygulanmaktadır. Böylece görselleri inceleyecek olan müşterilerin kafalarında herhangi bir şekilde soru işareti oluşmayacak, ürünlerin görülmesi isten her bir ayrıntısı tek bir fotoğraf ile insanların karşısına çıkmış oluyor.

Hangi tarz ürün için profesyonel fotoğraf çekimi yapıldığı hiç fark etmez, fotoğrafçının öncelikli olarak yapması gereken şeylerin başında ürünün hangi konseptte fotoğraflarının çekileceği konusunda fikir birliğine varılması gerekiyor. Konsept ne olursa olsun genellikle ürünler için fotoğraf çekimi yapılacağı zaman arka fonun beyaz olmasını tercih ediyorlar. Bunu tam anlamıyla gerçekleştirmek için speedlite kullanılabileceği gibi en iyi etkiyi almak adına paraflash kullanılır. Arka fonun beyaz olması demek,

ürün fotoğraf çekimi teknikleri

nin hangisi uygulanırsa uygulansın ürünün tüm özelliklerini başarılı bir şekilde ortaya koyulur. En iyi fotoğraf çekim tekniklerini kullanmak isteyen fotoğrafçıların ilk olarak yapmaları gereken şey, kaliteli bir fotoğraf makinesi seçmek.


Bilindiği üzere fotoğraf makineleri genel olarak objeler yerine, yansıyan ışıkları çeker. Bu ışıkları çekmek içinse almış olduğu bazın oranı %18’dir. Özellikle de beyaz arka fon genel olarak %18’den fazla yansıma verecektir, siyah fon da yansıma gerekenden çok daha az olacaktır. Bunun sonrasında profesyonel fotoğraf çekimi yapılırken istenilen kaliteli çekimler elde etmek isteyen kişilerin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken şey ise kaliteli bir fotoğraf makinesine sahip olmak. Farklı modları bünyesinde barındıran fotoğraf makineleri sayesinde, ürün fotoğraf çekimi teknikleri uygulanırken çok fazla ekipman kullanmaya da gerek kalmayacak, fotoğrafçı hangi ürün için fotoğraf çekimi yaparsa yapsın hiç fark etmez her seferinde istediği yüksek kaliteyi bu fotoğraflarında yakalamayı başaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder